Friday, March 20, 2009

Samtalens betydelse


Jag älskar den fysiska och personliga kontakten med nya människor.

Kunderna på gymet kommer in för att träna men även för att samtala, umgås och socialisera sig med varandra och oss som jobbar här. När man tar sig tid att sitta ner med kunderna, hjälpa dem med maskinerna eller bara ge dem tips och råd får man så mycket mer tillbaka. Glada och tacksamma människor som lämnar platsen med ett leende.

"Det är så himla roligt när ni kommer ut och pratar så här. Den personliga okntakten. Ni är så snälla"

"Tack för all hjälp, vad gullig du är!"

Några av kommentarerna när jag sitter och masserar två av våra stamkunder på vibrationsplattan. Att se dem njuta och må bra får mig att sväva på moln.

En kvinna kommer in ofta, fastän hon är trött och stressad får hon mig på strålande humör genom våra samtal och skratt. Underbar människa!

För att inte tala om alla samtal och konversationer. Jag har öron som Dumbo och tar in varje del en annan människa vill dela med sig av. Älskar att lyssna på livserfarenhet, visdom, åsikter och tankar. Våga visa varandra personlighet.

Har jobbat ganska mkt i veckan och haft många tillfällen att spontanprata med vår chef här...
Han är oerhört inspirerad att lyssna på och har titt som tätt med sig vänner och andra arbetskollegor från gym- och fastighetsvärlden. Jag kan gå runt och bara le efter våra samtal eftersom jag varje gång lär mig ngt nytt och även får tillfälle själv att ventilera tankar och förslag.

Skönt också att umgås med männsiskor där jag inte personifierar mig själv som obotligt korkad och dum. Har en tendens till att lyckas göra det mer och mer i vissa situationer.... Aldrig något vettigt att tillföra.
Sociala kontaktnät får oss att överleva, vårda dem ömt!

No comments: